Sisustuksen valinnat - kokemuksia sisustussuunnittelusta

Sisustuksen suunnittelu on ollut yksi rakennusprojektimme mielenkiintoisimpia vaiheita. Sisustussuunnittelijamme Minnan (kotisivuille tästä) avulla suunnitteluprosessi on ollut sujuva ja stressitön. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen! Jos käytät sisustussuunnittelijaa, suosittelen käymään aluksi perusteellisen keskustelun sisustussuunnittelijan kanssa tulevan kodin väreistä ja tyylistä. Näin sisustuksesta tulee varmasti oman maun mukainen.

Kokosin tämän postauksen loppuun listan asioista, jotka meidän mielestämme ovat tärkeimmät hyödyt sisustussuunnittelijan käytöstä rakennusprojektin aikana. Aluksi kuitenkin materiaalien ja värien esittelyyn:

Sisustuksen suunnittelu alkoi meillä keittiön suunnittelulla. Miksikö? Meillä keittiö tulee sijoittumaan talon keskeisimmälle paikalle, joten halusin, että keittiö olisi varmasti meille mieluinen ja toimiva. Keittiön suunnittelussa kiinnitettiin huomiota erityisesti käytännöllisyyteen, mutta myös väreihin ja materiaaleihin. Johtoajatuksena oli suunnitella keittiö, joka istuu kalustemaisena ratkaisuna olohuoneen yhteyteen. Värivalinnat vaihtelivat aluksi täysin valkoisesta mustaan, mutta lopulta keittiön pääsävyksi valittiin vaaleanharmaa. Sävy on haastava sen vuoksi, että se taittaa hennosti beigeen. Sisustussuunnittelijan avulla keittiön lattiaan pyrittiin valitsemaan materiaali niin, että harmaa väri korostuu.
sisustussuunnittelukokemuksia keittiösuunnittelu keittiö kaapinovi harmaakeittiö sisustussuunnittelu kokemuksia vaaleanharmaa

sisustussuunnittelukokemuksia keittiösuunnittelu keittiö kaapinovi harmaakeittiö sisustussuunnittelu kokemuksia saarniparketti

sisustussuunnittelukokemuksia sisustussuunnittelu kokemuksia maalisävy värikartta seinämaali saarniparketti
Lattian materiaaliksi harkitsimme aluksi laattalattiaa, mutta puu miellytti meitä lopulta enemmän. Valkomattalakattu saarniparketti on rauhallinen ja korostaa harmaan keittiön sävyä hienosti. Kaikkia sisustusmateriaaleja kannattaa tarkastella eri valoissa, vertaa esimerkiksi parketin sävyä yllä- ja alla olevassa kuvassa. Ensimmäinen on kuvattu aamulla päivänvalossa ja toinen illalla keinovalossa.

Kaikki seinien värit pyrittiin valitsemaan niin, että ne sopivat yhteen lattian kanssa. Olimme toivoneet huoneisiin vaaleita murrettuja sävyjä, ja niitä myös saimme. Maalisävyjä kannattaa tarkastella eri valoissa ja huoneissa, pohtia valon suuntaa ja ikkunoiden määrää. Lopullisesti sävyt varmistuvat tietenkin vasta valmiissa seinissä, mutta tähän asti olen erittäin tyytyväinen. Maalisävyt valittiin Tikkurilalta, yllä olevassa kuvassa maalisävyt vasemmalta oikealle: F497 Paperi, G477 Budoaari, X440 Haiku, K499 Graniitti, X487 Laasti, F428 Ketju. 
sisustussuunnittelukokemuksia sisustussuunnittelu kokemuksia laatta lattialaatta harmaa saarniparketti

sisustussuunnittelukokemuksia sisustussuunnittelu kokemuksia laatta lattialaatta harmaa
Laatat pyrittiin valitsemaan kokonaisuuteen sopiviksi, jotta sisustus säilyy yhtenäisenä. Laatoissa jatkuu harmaa sävymaailma pienine vaihteluineen. Yllä vaihtoehtoja kylpyhuoneen laatoiksi. Tämän hetken suunnitelmiin päätyi tummempi pieni laatta yhdistettynä mattavalkoiseen ja vaaleanharmaaseen isoon laattaan. Ylemmässä kuvassa on kuvattu parketti eteiseen tulevan laatan kanssa. Hyvin sopivat yhteen, eikö vain?

Sisustussuunnittelija - yhteistyön positiiviset seuraukset
 • Sisustuksen yhtenäisyys - Värit, materiaalit ja kokonaisuus pysyvät yhtenäisinä.
 • Asiantuntijuus - On paljon asioita, joita itse ei osannut edes ajatella. (Meillä esimerkiksi laattaraja eteisessä parkettiin nähden sekä tehosteseinän sijoittuminen tilassa.)
 • Budjetti - Vaihtoehdot kerättiin meille suoraan budjetin sisällä, joten ylityksiltä vältyttiin.
 • Ajansäästö - Kuinka paljon helpompaa onkaan valita muutamasta, kuin sadasta vaihtoehdosta!
 • Päätöksenteko - Sisustussuunnittelija auttaa meitä päätöksen teossa, mutta ei tee päätöksiä meidän puolesta. Vaihtoehtoja on kuitenkin hyvä käydä läpi ammattilaisen kanssa. 
Mitä mieltä olet valinnoistamme? Haluatko lisää tietoa jostakin materiaalista? Jätä kysymyksesi alle, vastaan mielelläni.

Postaukseen ei sisälly kaupallista yhteistyötä. 

Kommentit

 1. Kivoja sävyjä! Saatanpa ottaa vähän mallia 😉 -T

  VastaaPoista
 2. Saa vapaasti kopioida! Muutama kuukausi niin voi kuvata sävyt valmiissa seinässä. Sitä odotellessa!

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama lattia materiaali ja olemme olleet tyytyväisiä, nämä reilu 4 vuotta. Me laitettiin parketti myös keittiöön. Lattia on ollut kyllä kestävä ja helppo hoitoinen, myös koira taloudessa.
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla! Kieltämättä hiukan mietitytti, miten parketti kestää kulutusta lapsiperheessä. Meillä keittiö ja olohuone ovat niin samaa tilaa, että kahden lattiamateriaalin valinta näihin oli mahdotonta. Eteiseen tulee laattaa, sillä sen sai järkevästi rajattua tilaan.

   Poista

Lähetä kommentti